Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay’ın Güneş’i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır.
Güneş Tutulması: Dünya ile Güneş’in arasına Ay girdiğinde Güneş tutulması dediğimiz gök olayı olur. Bu durumda Ay’ın gölgesi Dünya’nın üzerine düşer. Güneş tutulması boyunca Ay’ın gölgesinin düştüğü bölgelerde Güneş görülmez. Biz bu olaya Güneş Tutulması deriz.
Ay Tutulması: Dünya, Güneş ile arasına girdiği zaman Dünya’nın gölgesi Ay’ın üzerine düşer. Bu durumda Ay Tutulması olayı gerçekleşir. Ay tutulması sırasında Ay dolunay evresindedir. Yılın ikinci Güneş tutulmasının 25 Ekim 2022 tarihinde saat 11:58 sıralarında meydana gelmesi bekleniyor.
25 Ekim’deki parçalı güneş tutulması Türkiye saati ile 12.40-15.05 arasında TÜRKİYEDEN kısmen görülecek olan güneş tutulması, İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin’den görülecek. Güneş tutulmasına bağlı depremler olma olasılığı varmı? İnternetten en cok aranan konular arasında yer almaktadır.
YAZI ARASI REKLAM ALANI
Güneş tutulması Türkiye’den kısmi olarak görülecektir. sorulan soruların başında deprem olacak ‘mı, depremle bir etkisi olması gibi bir söz konusu değil. Bu gibi söylentiler çıkarma ve düşünme kime ne kadar fayda verecek veya depremi tetikleyecek bir sorun olmamakla beraber depremi tetikleyecek bir unsur görülmemektedir. dünyanın bir çok yerinde görünecek olacak olan doğa olayını çıplak gözle izlemek geciçi görme engeline neden olacaktır. Uzmanlar uyarıyor, çıplak gözle bakılan bu doğa olayına körlü neden olacaktır.