KLİMANIN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR
Klimanın çalışması, özellikle çok sıcak ülkelerde çağdaş yaşamın zorunluluklarından biridir ve Arap Körfezi ülkeleri gibi bazı bölgelerde ve atmosferi yumuşatmadaki önemine rağmen onsuz yaşamım kansızdır; Ancak çevre uzmanlar klımaların uzun süre ve düzenli olarak çalıştırılmasından kaynaklanabilecek sağlık zararları ve çeşitli hastalıklara karşı uyarıyor.
Klimalarla ilgili hastalıklarla ilgili olarak, Testecho adlı bir grup laboratuvarın teknik direktörü olan uzman doktor Alexander Köksa ve Dr. Olga Sharapova, klimanın sürekli ve sık oturma nedeniyle soğuk algınlığı hastalıklarına yol açtığını açıkladı. bu cihazlar ve klima virüsleri ve bakterileri bir noktadan diğerine aktarır ve kapalı odalarda bir yerden başka bir yere, bu nedenle iş yerindeki bir hasta klima aracılığıyla virüsleri ve bakterileri diğer meslektaşlarına bulaştırır.
Klimalı alan ile koşullandırılmamış alan arasında genellikle büyük bir sıcaklık farkı vardır, örneğin klimalı alan 15 santigrat dereceye ulaşır ve koşullandırılmamış alan 41 dereceye ulaşır.
Bu iki bölge arasındaki bu büyük sıcaklık farkı, gırtlak ve bademciklerde enfeksiyonlara yol açar, çünkü insan vücudundaki bu bölgeler büyük sıcaklık değişimlerinden etkilenir ve bu nedenle uzman doktorlar genellikle iki bölge arasındaki sıcaklık farkının fazla olmamasını tavsiye eder. 10 santigrat dereceyi geçmez.
Klimanın neden olduğu hava akımı genellikle bir grup tozun serbest kalmasına ve hareket etmesine neden olur ve bu da vücudun belirli bölgelerinde hassasiyete neden olur
Lejyonellaların neden olduğu hastalıklar
Klimalarda biriken tozun Legionella adı verilen özel bir bakteri türü içermesi ve bu bakterilerin insanlarda solunum sistemini etkileyen Lejyoner hastalığına neden olma olasılığı çok yüksektir.
Lejyoner hastalığı, yayılmayan bir pnömoni türüdür ve bu hastalığı olan kişi, sinir ve sindirim merkezinin zarar görmesine ek olarak, genellikle yüksek ateş, akciğer hasarı ve genel zehirlenme gibi semptomlar hisseder ve bu hastalık en sık görülenler arasındadır. ofislerinde uzun süre oturmaya kararlı ve sürekli klima kullanan çalışanlar.
Özellikle hassas cilde sahip olanlar başta olmak üzere klimalara diğerlerine göre daha duyarlı olan ve cilt bölgesini kaplayan lekelerin yanı sıra ciltte kuruluk ve soyulma gösteren kişiler vardır.Klima ve bu hareket etmeden önlenemez. Klimaların çalıştığı alanlardan uzakta.
Klimanın çıkardığı hava toz, virüs ve bakteri içerir ve bu da sinüs bölgesinde enfeksiyonlara neden olur ve bu da farenks bölgesinde süpürasyona kadar gelişebilir ve bazen balgamdaki süpürasyon sadece cerrahi operasyonlarla tedavi edilebilir.
Klimanın çok çalışması insanları nasıl etkiler boyun tutulması migren olanlarda kılıma carpması gibi sorunlarda oluşmaktadır.